VADEHAV OG VINGÅRD
- en vandring fra marsklandsbyen Vester Vedsted til Vadehavet

Kontakt os for ledige datoer - turen varer typisk 3 timer.


Holder I af at vandre og har mod på en hyggelig guidet tur til Vadehavet fra Vester Vedsted Vingård og retur - så skal I tage med her. Er det jeres første besøg i Ribeområdet, er dette en god måde at lære Vadehavet at kende på.

c59cb414-39fe-44f1-86a3-985f56c02559JPG

Vi følger fløjdiget fra marsklandsbyen og ender ude ved havdiget ved Vadehavet. Vi skal naturligvis ud på vaden under hensyn til tidevandet. Undervejs gennem nationalparken laver vi små stop, hvor vi hører om marskens kultur- og naturhistorie.

Marskens fugle
Vi vil møde et bredt udsnit af marskens fugle. Vi medbringer teleskop og hvis vi er heldige, møder vi de lokale ørne og nogle af de lokale ynglefugle. Sidst i juni kan vi allerede se nogle af vadefuglene på returtræk.

Vaden

Ude ved Vadehavet møder vi den helt specielle vadehavsnatur, og der er garanti for mudder på fødderne.
Hvis man er til sankemad, er der gode fif at få på turen.
På tilbagevejen bevæger vi os igennem Vester Vedsted landsby og ender atter på Vester Vedsted Vingård, hvor der kan købes kaffe og kage eller en dejlig frokost.


Tilmelding: Nødvendig på nasbjo@gmail.com

Mødested: Vester Vedsted Vingård - V. Vedsted Vej 64, 6760 Ribe
Vært: Asbjørn Holm fra Viden & Vaden.dk
Sprog: Dansk
Varighed: ca. 3 timer
Længde: 8,5 km
Pris: 125 kr. voksne og 75 kr. for børn
Medbring praktisk tøj/fodtøj efter vejrforhold samt en lille rygsæk til egne fornødenheder.
Uegnet for dårligt gående.
Hunde i snor må gerne medtages.
Betaling direkte på turen til turlederen. Vi tager imod betaling via mobilepay 439798.


Vingården er åben: Torsdag 12-16.30 (juni, juli, august, september) / Fredag 12-16.30 (hele året) og i juni, juli, august til kl. 21.30 (køkkenet lukket 16-18) / Lørdag 12-21.30 (hele året) / Søndag 10.00-16.30 (hele året).

”FREDAGSSLIK FOR VOKSNE”
- En kulinarisk og naturlig oplevelse

Kontakt os for ledige fredage - turene afvikles typisk fra kl. 18 - 21.00


Tag med fredag aften i Vadehavet og få en helt særlig kulinarisk og naturlig oplevelse.
Hvis I er på weekendtur i Ribeområdet, tilbyder Viden & Vaden/Vester Vedsted Vingård denne kombination af eksklusiv og velsmagende Vadehavsmenu samt en hyggelige aftentur i Vadehavet med et begrænset antal pladser.

8ba28a6d-d3f7-4417-827d-78757edad6d2JPG

Inden turen tilbyder Vester Vedsted Vingård en særlig treretters menu til en pris på kun 420,- kr. pr. person (eksl. drikkevarer) – der afregnes direkte med restauranten for menuen. Vær opmærksom på at I har reservation af bordet fra 18-20.

Man kan også deltage i turen uden at spise på restauranten.

Slikturen begynder kl. 20.00 og varer et par timer, så vi får solnedgangen med. Vi mødes ude foran Vester Vedsted Vingård efter jeres veloverståede måltid og herefter tager vi på en guidet tur i Vadehavets slikbutik.
I kan regne med at stifte bekendtskab med Vadehavets ”slik”, som kan give mudrede fødder/fodtøj. Ude på vaden undersøger vi slikket og hører om Vadehavets særlige natur, Verdensarven og den specielle tidevandsdynamik. 
Vi kigger naturligvis efter fuglelivet og der bliver mulighed for at sanke lidt ”grønt” til jeres næste måltid. Husk at medbringe fornuftigt tøj, en kurv eller andet til opbevaring af gode sager I finder.
Turen til Vadehavet køres i jeres egen privatbiler (max 10 km.), men der er også mulighed for at få et par pladser hos guiden.
Vi skal bestige diget og et stykke ud i Vadehavet, så turen er ikke egnet for dårligt gående.
Husk at gøre opmærksom på om I vil benytte Vingårdens tilbud, når I melder jer til Viden & Vaden, da der er et begrænset antal pladser.

Tilmelding: Nødvendig på nasbjo@gmail.com


Tid
: Fredag kl. 20 – 22
Mødested: P-pladsen ved vingården -  Vester Vedsted Vingård - V. Vedsted Vej 64, 6760 Ribe
Vært: Asbjørn Holm fra Viden & Vaden
Sprog: Dansk
Pris:  Slikturen alene - 150 kr. pr. person og der afregnes direkte med guiden (vi tager imod betaling via mobilepay). Menu og tur 570 kr.